Niestety nie dostałem 0,5W ale gdy rozbierałem wszystko to okazało sie ze w panelu klimatronika oraz w podświetleniu popielniczki siedziała 1.2W . Pokrętło nie powinno sie przytopic bo żarówka nie siedzi w pokrętle lecz w obudowie nawiewu . Za miesiąc sprawdze po prawej stronie czy nic sie nie dzieje
Jak ktos ma klimatronika to trzeba wyjac panel klimy zanim sie zdejmie drewienko. Ja tego nie doczytalem i miałem małe utrudnienia.
Takie paski raczej nie bedą oślepiac.
S210 320CDI '00 WDB2102261B302142
S210 290TD '96 ex
W124 300D '86 ex
ja dzisiaj sie dobralem do prawej czesci i wymienilem zaroweczke
w srodkowej czesci nie wiem jak, utknalem przy radiu.
z kolei z lewej strony dobralem sie, ale zaroweczka swieci, a pokretlo nie swieci
czy moglby mi ktos pomoc?
i jak sie dostac do srodkowej czesci(nie mam kluczy do radia)
Żeby wyjąć to drewno musisz wyciągnąć radio. Innego wyjścia nie ma. Jak je wyciągniesz to u góry ramki radia, będziesz miał 2 małe wkręty. potem to już idzie. Co do pokrętła? to jest pokrętło włącznika świateł czy czy nawiewu??
ja kupiłem na allegro te wyjmaki. jeśli masz pilniczki do paznokci to spróbuj z nimi. jak wymieniałem żarówkę w lewym nawiewie, to była ona we włączniku świateł i oświetla mi mi nawiew i ikonki jakie światła.
[ Dodano: 2012-07-11, 23:06 ]
Jej oznaczenie to T5-WG 12v/0,5W
[ Dodano: 2012-07-11, 23:09 ]
snyk pisze:mi oświetla ikonki a nawiewu nie
czyzby swiatlowod do wymiany?
Nawiewu nie oświetla tylko pokrętło nawiewu, a dokładnie biały pasek na pokrętle, tam też idzie światłowód, jeżeli go nie oświetla źle zamontowany światłowód albo tak jak mówisz
W210 sedan czarna perła
Elegance z beżowym środkiem
WDB2100041A669204