SZYBKIE PYTANIE - SZYBKA ODPOWIEDŹ
Moderatorzy: SuperBuster11, zibi2210
SZYBKIE PYTANIE - SZYBKA ODPOWIEDŹ
Jeżeli chcesz zadać krótkie pytanie na forum, poradzić się fachowców, czy też usłyszeć opinię - ten temat jest dla Ciebie.
W tym temacie można zadawać pojedyńcze pytania związane z E-klasą - gwarantujemy szybką odpowiedź
W pytaniach dotyczących konkretnego modelu, np. pytania o numer części, wciąż obowiązuje podawanie numeru VIN. W pozostałych zagdnieniach numer VIN nie jest konieczny, ale jest mile widziany.
STAR DIAGNOSIS C3/C4 NAPRAWA | CHIPTUNING STAGE1 DPF_OFF EGR_OFF ADBLUE_OFF
włącznik Webasto
mam pytanko odnośnie Webasto.
jeśli wyłączę dogrzewacz Webasto przyciskiem przy zapalniczce to powinna cały czas się palić czerwona dioda?
u mnie pali się tylko jak przycisnę przycisk, jak odpuszczę to przestaje świecić.
jeśli to znaczy, że jest uszkodzony to będzie trzeba wybrać się na szrot
jeśli wyłączę dogrzewacz Webasto przyciskiem przy zapalniczce to powinna cały czas się palić czerwona dioda?
u mnie pali się tylko jak przycisnę przycisk, jak odpuszczę to przestaje świecić.
jeśli to znaczy, że jest uszkodzony to będzie trzeba wybrać się na szrot
W210 E200CDI Elegance 1998 Sedan 102KM
WDB2100071A820573
S210 E230T Avantgarde 1996 150KM - sprzedany
WDB2102371A316278
S210 2.7/3.2 CDI - było w planach
jest S210 2.2CDI
WDB2100071A820573
S210 E230T Avantgarde 1996 150KM - sprzedany
WDB2102371A316278
S210 2.7/3.2 CDI - było w planach
jest S210 2.2CDI
- tonidriver
-
W tym wypadku zauważalna będzie korelacja względem prędości, im szybciej tym gozej załapuje, przy małych prędkościach opory toczenia nie są istotnie różne.herianm pisze:Dany, opony, różnice wysokości lub różnice w producentach, pirelli mają nietypowe opory toczenia, mam ten problem z nimi na letnich i zimowych.
Jeśli masz tak u siebie, to masz odpowiedź, jeśli nie, to też obstawiam manetkę (zdjąć, popsikać kontaktem gdzie się da, może rozwiąze problem na jakiś czas).
Mercedes Benz E300TD '97
BMW K75 '88
BMW K75 '88
Nigdy nie używałem tempomatu poniżej 120km/h więc nie wiem jak jest przy niskich prędkościach. Wiem natomiast, że jak kupiłem w pierwszej kolejności 2 letnie pirelli to wywalało tempomat, potem wrzuciłem zimówki i było wszystko ok. Jak zmieniłem 2 zimówki na pirelli (bieżnik praktycznie taki sam jak w starych oponach ale roczne a nie 10 letnie) to znów wywala tempomat.
Dany zacząłbym od wizyty na komputerze SD. Błędy nie bedą pozwolał włączyć tempomatu.Dany pisze:Co może być przyczyną .Włączę Tempomat czasem trzyma 30s czasem 1 min. za trzecią próbą nie załapuje wcale. Z góry dziękuję za podpowiedż od czego zacząć.
STAR DIAGNOSIS C3/C4 NAPRAWA | CHIPTUNING STAGE1 DPF_OFF EGR_OFF ADBLUE_OFF