Podgrzewanie fotela.

Moderatorzy: fabek, kichcio, elspasoo, avandgarde

Awatar użytkownika
kid
Posty: 4943
Rejestracja: 5 sty 2012, o 16:09
Lokalizacja: 100licaKochana

Post autor: kid » 28 gru 2014, o 17:21

mamy, zdejmujesz obicie fotela, bierzesz multimetr i szukasz przerwy w obwodzie...
:hyhy:
Obrazek
Awatar użytkownika
kakadu
Doradca
Posty: 6254
Rejestracja: 23 mar 2010, o 22:01
Lokalizacja: Wlkp/Niemcy NRW

Post autor: kakadu » 28 gru 2014, o 17:26

Kid a nie lepiej najpierw rozłączyć wtyki pod fotelem i sprawdzić obwody zanim zacznie pruć fotel.?
E300TD S210 AVANTGARDE 98
WDB2102251A812339
E280 CDI W211 AVANTGARDE 05/06
WDB2110201A869317

(Oo\=*=/oO)
Awatar użytkownika
stanleym210
Posty: 1899
Rejestracja: 14 wrz 2010, o 16:22
Lokalizacja: siedlce, mazowieckie

Post autor: stanleym210 » 28 gru 2014, o 17:28

Tak,zerwany przewód grzejny zalutować. Lutuje się idealnie.
Obrazek
Ostatnio zmieniony 28 gru 2014, o 17:59 przez stanleym210, łącznie zmieniany 1 raz.
Mercedes W210 ELEGANCE,
poj. 3,2 Pb + lpg,
wersja z USA
duży wypas, 1999 r.
Mercedesami jeżdżę od 1995 r
Awatar użytkownika
kid
Posty: 4943
Rejestracja: 5 sty 2012, o 16:09
Lokalizacja: 100licaKochana

Post autor: kid » 28 gru 2014, o 17:40

kakadu pisze:Kid a nie lepiej najpierw rozłączyć wtyki pod fotelem i sprawdzić obwody zanim zacznie pruć fotel.?
ej no... takie podstawy to chyba oczywiste :hyhy:
:hyhy:
Obrazek
Awatar użytkownika
stanleym210
Posty: 1899
Rejestracja: 14 wrz 2010, o 16:22
Lokalizacja: siedlce, mazowieckie

Post autor: stanleym210 » 28 gru 2014, o 18:05

Zasilanie mat grzejnych pod siedzeniami:

Do siedzenia prawego przewody brązowy i czarno/fioletowy

do siedzenia lewego brązowy i czarno/szary.

Są grube o przekroju 1.5 mm2.

Obrazek

ps. fotka wejścia na fotel pasażera na środku przy czerwonej kostce.
Mercedes W210 ELEGANCE,
poj. 3,2 Pb + lpg,
wersja z USA
duży wypas, 1999 r.
Mercedesami jeżdżę od 1995 r
Awatar użytkownika
Polima
Posty: 50
Rejestracja: 3 mar 2009, o 08:37
Lokalizacja: Jelenia Góra

Post autor: Polima » 19 sty 2015, o 21:01

Sprawdziłem bezpiecznik pod tylnym siedzeniem i jest OK. Dziwi mnie jedno, że tak od razu dwa fotele nie grzeją. Czy nie ma jakiegoś przekaźnika do tego?
LEPIEJ MIEĆ PARKINSONA I POŁOWĘ WYLAĆ NIŻ ALZHEIMERA I ZAPOMNIEĆ WYPIĆ

WIN: WDB2100061B138786
Awatar użytkownika
wasiliew
Doradca VIP
Posty: 3571
Rejestracja: 20 kwie 2008, o 20:51
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: wasiliew » 20 sty 2015, o 00:48

Cytat noc-y "W W210 siedzenia przednie grzane "SIH" kod 873, mają bezpiecznik pod tylną kanapą nr.18.
Przekaźnik nie istnieje, układ elektroniczny znajduje się pod klawiszami włączającymi.
Tranzystor nie jest dostępny na rynku polskim.Najlepiej kupić klawisze na "Alledrogo".
Potrzebne tylko klawisze siedzeń na płytce.Pozostałe klawisze nie są potrzebne."
Jest W203 C180T kompressor
.:WDB2032461F829195:.

ex W210 Classic '97 E200T - LPG Stag 300
.:WDB2102351A504364:.
Awatar użytkownika
Polima
Posty: 50
Rejestracja: 3 mar 2009, o 08:37
Lokalizacja: Jelenia Góra

Post autor: Polima » 21 sty 2015, o 09:56

Te klawisze to są włączniki na panelu? Jeżeli tak to dwa na raz by się zepsuły?
LEPIEJ MIEĆ PARKINSONA I POŁOWĘ WYLAĆ NIŻ ALZHEIMERA I ZAPOMNIEĆ WYPIĆ

WIN: WDB2100061B138786
Awatar użytkownika
wasiliew
Doradca VIP
Posty: 3571
Rejestracja: 20 kwie 2008, o 20:51
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: wasiliew » 21 sty 2015, o 12:45

Moze byc jakis jeden uklad na 2 przelaczniki. Najlepiej rozebrac, zobaczyc albo podmienic.
Jest W203 C180T kompressor
.:WDB2032461F829195:.

ex W210 Classic '97 E200T - LPG Stag 300
.:WDB2102351A504364:.
Awatar użytkownika
Polima
Posty: 50
Rejestracja: 3 mar 2009, o 08:37
Lokalizacja: Jelenia Góra

Post autor: Polima » 21 sty 2015, o 21:45

LEPIEJ MIEĆ PARKINSONA I POŁOWĘ WYLAĆ NIŻ ALZHEIMERA I ZAPOMNIEĆ WYPIĆ

WIN: WDB2100061B138786
Awatar użytkownika
wasiliew
Doradca VIP
Posty: 3571
Rejestracja: 20 kwie 2008, o 20:51
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: wasiliew » 22 sty 2015, o 01:09

Może być.
Jest W203 C180T kompressor
.:WDB2032461F829195:.

ex W210 Classic '97 E200T - LPG Stag 300
.:WDB2102351A504364:.
Awatar użytkownika
Polima
Posty: 50
Rejestracja: 3 mar 2009, o 08:37
Lokalizacja: Jelenia Góra

Post autor: Polima » 5 lut 2015, o 22:00

No i niestety. Wymieniłem panel i dalej nie grzeje. Pojawia mi się coś takiego: jak włączę podgrzewanie fotela te mocniejsze to świecą się dwie lampki, ale po kilku minutach jedna gaśnie i świeci się tylko jedna. Czy to coś oznacza?
LEPIEJ MIEĆ PARKINSONA I POŁOWĘ WYLAĆ NIŻ ALZHEIMERA I ZAPOMNIEĆ WYPIĆ

WIN: WDB2100061B138786
Januszek
Posty: 487
Rejestracja: 24 maja 2014, o 22:38
Lokalizacja: Sopot

Post autor: Januszek » 5 lut 2015, o 22:15

Tak, że nie przeczytałeś instrukcji obsługi samochodu :rotfl:
Delta-P dla B200 !
Awatar użytkownika
Polima
Posty: 50
Rejestracja: 3 mar 2009, o 08:37
Lokalizacja: Jelenia Góra

Post autor: Polima » 6 lut 2015, o 05:29

Faktycznie. Serdeczne dzięki. Ale to dalej nie rozwiązuje mojego problemu z fotelami
LEPIEJ MIEĆ PARKINSONA I POŁOWĘ WYLAĆ NIŻ ALZHEIMERA I ZAPOMNIEĆ WYPIĆ

WIN: WDB2100061B138786
Awatar użytkownika
kichcio
Junior Admin
Posty: 4117
Rejestracja: 19 lut 2008, o 21:19
Lokalizacja: Radom
Kontakt:

Post autor: kichcio » 6 lut 2015, o 12:16

Pewnie przewody w macie przerwane...
E 220 CDI '01 Elegance
ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość