Star Diagnosis i programowanie, co może?

Tutaj będą fotorelacje i opisy własnoręcznych napraw.

Moderatorzy: fabek, elspasoo, avandgarde, kichcio

digital
Posty: 33
Rejestracja: 12 kwie 2010, o 22:22
Lokalizacja: Kraków

Star Diagnosis i programowanie, co może?

Post autor: digital » 4 lut 2019, o 13:55

Dzień dobry, wiem, może wszystko z diagnostyką ale czy z programowaniem stacyjki, kluczy itp. i innych pamięci tylko poprzez dostępne złącze diagnostyczne.
To co można mieć to tylko klony SD ale przypuszczam skuteczne i użyteczne w pracy.
C3 nie da rady? ale może C4 lub C5. Proszę szczególnie o własne uwagi użytkowników SD.

Skąd moje wątpliwości? ASO podobno zamawiają kluczyki (info z wpisów) a przecież muszą mieć oryginalne SD.
Pozdrawiam,
Awatar użytkownika
rr6
Doradca
Posty: 1771
Rejestracja: 24 wrz 2016, o 21:45
Lokalizacja: Warszawa

Re: Star Diagnosis i programowanie, co może?

Post autor: rr6 » 4 lut 2019, o 15:00

digital pisze:
4 lut 2019, o 13:55
Dzień dobry, wiem, może wszystko z diagnostyką ale czy z programowaniem stacyjki, kluczy itp. i innych pamięci tylko poprzez dostępne złącze diagnostyczne.
To co można mieć to tylko klony SD ale przypuszczam skuteczne i użyteczne w pracy.
C3 nie da rady? ale może C4 lub C5. Proszę szczególnie o własne uwagi użytkowników SD.

Skąd moje wątpliwości? ASO podobno zamawiają kluczyki (info z wpisów) a przecież muszą mieć oryginalne SD.
Pozdrawiam,
Do programowania kluczyków nie potrzebujesz SD. Są inne rozwiązania.
Są też tańsze drogi niż zamawianie przez ASO...... np tutaj:

http://hipollomlawa.ubf.pl/news.php

To co zrobisz głowicą C4 zrobisz i C3. C5 nie kupisz poza oryginałem (te C5 na rynku to C4 w nowej obudowie).

Co do samej diagnostyki to oczywiście SD jest niezastąpione. Czy będzie to głowica C3 czy C4 - w W210 nie ma różnicy.
digital
Posty: 33
Rejestracja: 12 kwie 2010, o 22:22
Lokalizacja: Kraków

Re: Star Diagnosis i programowanie, co może?

Post autor: digital » 6 lut 2019, o 16:37

dzięki, wolałbym więcej dowiedzieć się od strony odczytów i programowania modułów właśnie SD to robiąc ale widzę muszę to sam sprawdzić empirycznie. W210 się kończy więc trzeba myśleć przyszłościowo.
Czyli tylko C4 i niczym więcej się nie kierować.
Awatar użytkownika
korni8808
Posty: 169
Rejestracja: 17 kwie 2015, o 01:50
Lokalizacja: Jawor

Re: Star Diagnosis i programowanie, co może?

Post autor: korni8808 » 6 lut 2019, o 23:09

Jakbyś był zainteresowany to mogę odsprzedać swoje C3 ;-)
WDB2102701B094646
SD C4
ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości