Oprogramowanie EPC WIS ASRA - problem z uruchomieniem

Rozmowy na różne tematy, niekoniecznie o motoryzacji.

Moderatorzy: fabek, kichcio, elspasoo

wolgadriver1
Posty: 9
Rejestracja: 7 sty 2015, o 15:52
Lokalizacja: Łochów

Post autor: wolgadriver1 » 11 sty 2015, o 23:04

kamil_0793 pisze:Miałem ten sam problem po zainstalowaniu aktualizacji javy. Po wywaleniu najnowszej wersji i pobraniu javy przez EVA wszystko wróciło do normy.
Też już tego próbowałem niestety w dalszym ciągu dostawałem informację że Java Sec zablokowała dostęp do aplikacji...
Januszek
Posty: 487
Rejestracja: 24 maja 2014, o 22:38
Lokalizacja: Sopot

Post autor: Januszek » 11 sty 2015, o 23:09

odpal teamviewera ;-)
Delta-P dla B200 !
wolgadriver1
Posty: 9
Rejestracja: 7 sty 2015, o 15:52
Lokalizacja: Łochów

Post autor: wolgadriver1 » 11 sty 2015, o 23:15

Januszek pisze:odpal teamviewera ;-)
ok, daj mi chwilę...
wysłałem Ci dane do logowania na PW

[ Dodano: 2015-01-15, 11:11 ]
Rozwiązałem problem z uruchomieniem WIS-a :D
Poskutkowała nowa instalacja Ewy i baz EPC i WIS z 09/2013. Teraz wszystko śmiga aż miło bez żadnych dziwnych komunikatów Javy.
Teraz chciałbym zrobić sobie skróty na pulpicie do EPC i WIS. Może mi ktoś podpowiedzieć jak to zrobić? :zawstydzony:
Awatar użytkownika
qoompel
Doradca
Posty: 3904
Rejestracja: 7 mar 2009, o 07:46
Lokalizacja: Chrząszczyrzewoszyce

Post autor: qoompel » 19 sty 2015, o 17:27

wolgadriver1 pisze: chciałbym zrobić sobie skróty na pulpicie do EPC
Przykładowo: START, rozwijasz panel programów, znajdujesz plik EWA net, klikasz prawym przyciskiem i celujesz w WYŚLIJ DO > PULPIT. Operacja się udaje, a Ty jesteś wdzięczny koledze qoompel. Proste.
Szukasz pomocy? Pisz poprawnie!

Obrazek
Januszek
Posty: 487
Rejestracja: 24 maja 2014, o 22:38
Lokalizacja: Sopot

Post autor: Januszek » 19 sty 2015, o 18:33

wolgadriver1 pisze: Teraz wszystko śmiga aż miło bez żadnych dziwnych komunikatów Javy.
Wiemy, że nie działa Ci pokazywanie datenkarty :rotfl:
Delta-P dla B200 !
Awatar użytkownika
avandgarde
Moderator
Posty: 4700
Rejestracja: 14 lut 2008, o 23:43
Lokalizacja: PL

Post autor: avandgarde » 19 sty 2015, o 22:43

wolgadriver1 pisze:
Januszek pisze:odpal teamviewera ;-)
ok, daj mi chwilę...
wysłałem Ci dane do logowania na PW

[ Dodano: 2015-01-15, 11:11 ]
Rozwiązałem problem z uruchomieniem WIS-a :D
Poskutkowała nowa instalacja Ewy i baz EPC i WIS z 09/2013. Teraz wszystko śmiga aż miło bez żadnych dziwnych komunikatów Javy.
Teraz chciałbym zrobić sobie skróty na pulpicie do EPC i WIS. Może mi ktoś podpowiedzieć jak to zrobić? :zawstydzony:

Obrazek


Januszek pisze:
wolgadriver1 pisze: Teraz wszystko śmiga aż miło bez żadnych dziwnych komunikatów Javy.
Wiemy, że nie działa Ci pokazywanie datenkarty :rotfl:

Wystarczy odpowiedni kod. ;)
E320 cdi kombi AVANTGARDE
Instalacje DAS/XENTRY
EPC11/2018
WIS7/2019
STAR FINDER 2016 Off
SD-MEDIA Ulimited
XDOS OpenShell- 9/2019
WIS Standalone- WIN 7 i XP 07/2019
C3 ,C4-Vediamo , Monaco
FDOK calculator 2018
Xentry Special Calculator 2018
kamil_0793
Posty: 246
Rejestracja: 17 wrz 2013, o 02:27
Lokalizacja: Wrocław/Strzegom
Kontakt:

Post autor: kamil_0793 » 19 sty 2015, o 22:46

No właśnie, jak to jest z tą kartą danych pojazdu?
WDB2020181A050858
1994 W202 C180
WDB2102741B064411
1999 W210 E55 AMG T
Januszek
Posty: 487
Rejestracja: 24 maja 2014, o 22:38
Lokalizacja: Sopot

Post autor: Januszek » 19 sty 2015, o 22:54

avandgarde pisze: Wystarczy odpowiedni kod. ;)
To już wiemy, jak masz świeży keygen to się podziel dobry człowieku bądź dla 2226B60F8396 podeślij na PW :-)

[ Dodano: 2015-01-19, 22:56 ]
kamil_0793 pisze:No właśnie, jak to jest z tą kartą danych pojazdu?
Po 09.2013 inny kg jest potrzbeny.
Delta-P dla B200 !
Awatar użytkownika
jjankiello
Doradca
Posty: 2132
Rejestracja: 2 gru 2008, o 10:16
Lokalizacja: Szczecin, PL

Re: Oprogramowanie EPC WIS ASRA - problem z uruchomieniem

Post autor: jjankiello » 6 sty 2017, o 20:32

No to odświeżę, może jeszcze ktoś korzysta z EWAnet :)
Wersja 01.2012.
Problem z blokowaniem EPC/WIS przez Java Security (Java 8.111) rozwiązany przez wyrzucenie tej wersji Javy (by Oracle) i zainstalowanie Javy z EWAnet (by Sun Microsystems).
Jedyny pozostały problem, to nie wyświetlanie karty danych w EPC (komunikat o braku uprawnień by oglądać). Z kolei w WIS pokazuje karte danych normalnie...
Klucze generowane na jednego usera, uprawnienia userów ustawione na takie, jak serwis.

Ktoś coś??
W201 2.0D,'90, 716.4, perlmuttgrau
S202 2.5TD,'98, 722.6, schwartz - EX
S203 2.7CDI,'02, 722.6, cubanite silver - NA SPRZEDAŻ
Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do. - S. Jobs
piotrasta
Posty: 270
Rejestracja: 4 paź 2012, o 20:42
Lokalizacja: ten hałas?

Re: Oprogramowanie EPC WIS ASRA - problem z uruchomieniem

Post autor: piotrasta » 5 lip 2018, o 00:32

Mam problem windows 7 64bti epc działa bardzo dobrze w wis działa datenkarta oraz wyszukiwanie dokumentów jednak przy próbie wejścia w jakikolwiek dokument wyskakuje
Obrazek
po naduszeniu ok
Obrazek

Po wybraniu następnego dokumentu zmienia się numer na końcu więc chodzi o nr dokumentu a nie jakiś nr błędu.
Spotkał się ktoś z czymś takim?

Jaka jest najnowsza wersja wis/epc współpracująca z win xp?
WDB2102161B100657 2000 cdi270
GumaV8
Posty: 3
Rejestracja: 10 sie 2018, o 20:39

Re: Oprogramowanie EPC WIS ASRA - problem z uruchomieniem

Post autor: GumaV8 » 10 sie 2018, o 21:45

Witam wszystkich :)
Jestem nowy na forum i potrzebuje pomocy z kilkoma rzeczami.
Pierwsza to keygen do Wis Ewa net. Muszę rozebrać do remontu cały silnik 2.2 CDI 143 KM i potrzebuję schematów z momentami dokręcenia śrub.
Ktoś poratuje ?
Awatar użytkownika
rr6
Doradca
Posty: 1840
Rejestracja: 24 wrz 2016, o 21:45
Lokalizacja: Warszawa

Re: Oprogramowanie EPC WIS ASRA - problem z uruchomieniem

Post autor: rr6 » 11 sie 2018, o 08:31

GumaV8 pisze:
10 sie 2018, o 21:45
Witam wszystkich :)
Jestem nowy na forum i potrzebuje pomocy z kilkoma rzeczami.
Pierwsza to keygen do Wis Ewa net. Muszę rozebrać do remontu cały silnik 2.2 CDI 143 KM i potrzebuję schematów z momentami dokręcenia śrub.
Ktoś poratuje ?
Po pierwsze uzupełnij post powitalny (zgodnie z regulaminem).

Po drugie dla uniknięcia całej gamy problemów poszukaj na torrentach gotowej "maszyny wirtualnej" z zainstalowanym kompletnym softem. Jest tego kilka wersji, w środku najczęściej to czego szukasz (WIS, EWA, bez Xentry).

Instalujesz sobie darmowy VMware player, odpalasz nim taką maszynę i masz w okienku windowsa z kompletem oprogramowania. Naprawdę ułatwia to wiele rzeczy związanych z takim oprogramowaniem.
GumaV8
Posty: 3
Rejestracja: 10 sie 2018, o 20:39

Re: Oprogramowanie EPC WIS ASRA - problem z uruchomieniem

Post autor: GumaV8 » 11 sie 2018, o 18:22

Już naprawiłem swoje niedopatrzenie z postem powitalnym :)
Dziękuję za poinstruowanie, będę szukał choć niezbyt biegły jestem w temacie torrentów.
Awatar użytkownika
Muniek
Posty: 2383
Rejestracja: 15 paź 2012, o 09:36
Lokalizacja: Bydgoszcz/Poznań
Kontakt:

Re: Oprogramowanie EPC WIS ASRA - problem z uruchomieniem

Post autor: Muniek » 24 sie 2018, o 16:17

restek pisze:
24 sie 2018, o 14:23
Dlatego jak już kupować to taki soft, ze wsparciem technicznym.
Nie wiem czy darmowa sieć sklepów Torrent zapewnia wsparcie techniczne.
Mercedes-Benz E-klasa W210 E320 3.2 V6 224KM 4Matic Elegance 2001
VIN: WDB2100821X053822
Ex: W210 E270 CDI 170KM 2001
Awatar użytkownika
Horny
Posty: 24
Rejestracja: 29 cze 2019, o 11:33
Lokalizacja: Podkarpackie

Re: Oprogramowanie EPC WIS ASRA - problem z uruchomieniem

Post autor: Horny » 11 sie 2019, o 19:19

Witam Wszystkich

Pozwoliłem sobie nie zakładać nowego tematu, bo chyba lepiej jak wszystko będzie w jednym miejscu.

Mam problem z uruchomieniem WIS i EPC na Windows 10 (64 bit, bez wirtualnej maszyny).
Mam wersję 1.19.103.3 (postępowałem zgodnie z tą instrukcją https://youtu.be/ZnSq7UOZDEU . Wiem, że to oprogramowanie było na Windows 7 (sądząc po dacie), ale wg komunikatów, to nie system jest problemem.
W skrócie to:
- oprogramowanie uznało klucze,
- jako pierwszą zainstalowałem bazę WIS (wszystko przebiegło pomyślnie),
- przy instalowaniu EPC oprogramowanie nie stwierdzało, że na płytach zamontowanych w wirtualnym napędzie nie ma odpowiednich baz danych.
Skutek - komunikaty jak na zdjęciach i nic więcej nie da się zrobić.

Ma ktoś jakiś pomysł? Działa to komuś na Windows 10?
Czytałem wyżej, że trzeba skorzystać z Javy EWA. Czy to znaczy, że mam znaleźć i calkowicie odinstalować moją Javę, a nastepnie znaleźć w EWA Javę i ją zainstalować?
Obrazek
Obrazek
E200 (136KM), 1996r., Pb+LPG, manual, elegance, sedan, WDB-210-0351-A-185838
ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 2 gości