Aktualizacja forum

Sprawy związane z naszym środowiskiem.

Moderatorzy: fabek, kichcio, elspasoo

Awatar użytkownika
elspasoo
Moderator
Posty: 2639
Rejestracja: 6 lip 2008, o 15:53
Lokalizacja: Lubuskie
Kontakt:

Re: Aktualizacja forum

Post autor: elspasoo » 13 sie 2018, o 09:34

Zgłosiłem już sprawę adminowi. Czekamy.
Jest CLS 55 AMG'06 ,W124 220E'92 , Smart FF. Ex: CLS55 AMG'05; W251 320CDI '06;W211 320CDI V6 Eleg.7G '06;W169 180Cdi '05 autotronic; W202 250TD'97 Eleg, S210 300T TD'97 Ava, S124 300D'92, W201 2,OD, W124 260E'88 ,W124 200E'87...
Awatar użytkownika
zmichal
Administrator
Posty: 194
Rejestracja: 14 lut 2008, o 17:59
Lokalizacja: lubelskie

Re: Aktualizacja forum

Post autor: zmichal » 13 sie 2018, o 14:13

perys92 pisze:
8 sie 2018, o 12:07
Nie wchodzą żadne strony prowadzące do forum z google :/
niestety wiem, google musi od nowa zaindeksować nowe linki, postaram się wgrać jeszcze moda, aby w linku zawarta była treść tematu, jak po staremu. Za jakiś czas google wszystko przemieli i będzie działało.

Załączniki też poprawimy.
Awatar użytkownika
noc
Ekspert
Posty: 8355
Rejestracja: 1 lis 2008, o 19:53
Lokalizacja: Warszawa Pochwały zagubione 500+

Re: Aktualizacja forum

Post autor: noc » 14 sie 2018, o 07:02

I tu "dobra zmiana" ? :wstyd:
Było dobrze i komuś to przeszkadzało. :cenzura:
"Pomógł" wsiąkło już drugi raz w historii.Teraz nie rozpoznasz ->nabijacz postów ? pytacz ? fachowiec ? Wszyscy równi ? jak u Orwella. :dobani:
Z setek moich załączników zostało chyba 0 słownie NIC.
Po co było się starać. :wsciekly:
Takich zmian na "lepsze" znam w swoim życiu już sporo. :cenzura:
Chyba pora pozbyć się paru gwiazdek z pulpitu.
Śniłem o królewnach i mam cudowną żonę,
śliczną córkę i piękną Mercedes
małą czarną W168 1,6

Niemal pół wieku naprawiam MB
13 certyfikatów MB Stuttgart
Warsztat W-wa Ursus (22) 6626890

Znajdziecie mnie tam gdzie MB.
Awatar użytkownika
rr6
Doradca
Posty: 1840
Rejestracja: 24 wrz 2016, o 21:45
Lokalizacja: Warszawa

Re: Aktualizacja forum

Post autor: rr6 » 14 sie 2018, o 09:05

noc pisze:
14 sie 2018, o 07:02
"Pomógł" wsiąkło już drugi raz w historii.Teraz nie rozpoznasz ->nabijacz postów ? pytacz ? fachowiec ? Wszyscy równi ? jak u Orwella. :dobani:
No właśnie to najbardziej boli, bo jak człowiek poświęca czas żeby pomagać, to chociaż ma z tego jakiś ślad. A teraz wszystko znika i zaczynać od zera? Oczywiście dalej będę pomagał (na tyle ile potrafię oczywiście) bo przecież nie robiłem tego dla tych punktów, ale jakoś tak czuje się tym zdołowany :(

Rangi, punkty i inne tego typu znaczniki są dość ważnym elementem utrzymywania aktywności w takich społecznościach jak forum.
Jeśli udałoby się to przywrócić (w sensie samą funkcję to się pewnie uda, ale gdyby udało się razem ze statystykami) to by było super.

Co do załączników do postów to ja po prostu nie będę już ich wklejał na forum tylko ładował na Imgur'a - tam będą cały czas dostępne.
Awatar użytkownika
zmichal
Administrator
Posty: 194
Rejestracja: 14 lut 2008, o 17:59
Lokalizacja: lubelskie

Re: Aktualizacja forum

Post autor: zmichal » 14 sie 2018, o 10:52

noc pisze:
14 sie 2018, o 07:02
I tu "dobra zmiana" ? :wstyd:
Było dobrze i komuś to przeszkadzało. :cenzura:
"Pomógł" wsiąkło już drugi raz w historii.Teraz nie rozpoznasz ->nabijacz postów ? pytacz ? fachowiec ? Wszyscy równi ? jak u Orwella. :dobani:
Z setek moich załączników zostało chyba 0 słownie NIC.
Po co było się starać. :wsciekly:
Takich zmian na "lepsze" znam w swoim życiu już sporo. :cenzura:
Chyba pora pozbyć się paru gwiazdek z pulpitu.
Jak najbardziej się z Tobą zgadzam i też nie lubię wszelkich zmian, aktualizacji itp, ale ta była konieczna z wielu względów, głównie bezpieczeństwa. Nie wiem czy uda się przywrócić stare punkty pomógł, ale postaramy się. Powoli ogarniemy ten bałagan i będziecie zadowoleni.
Awatar użytkownika
zmichal
Administrator
Posty: 194
Rejestracja: 14 lut 2008, o 17:59
Lokalizacja: lubelskie

Re: Aktualizacja forum

Post autor: zmichal » 16 sie 2018, o 09:21

perys92 pisze:
8 sie 2018, o 12:07
Nie wchodzą żadne strony prowadzące do forum z google :/
Już poprawione są linki (jest tak jak po staremu), ale google będzie musiało zaindeksować je od nowa i będzie można wszystko wyszukać w google.
Obecnie działam nad przywróceniem funkcji "pomógl" i nad tapatalkiem ;)
Awatar użytkownika
rr6
Doradca
Posty: 1840
Rejestracja: 24 wrz 2016, o 21:45
Lokalizacja: Warszawa

Re: Aktualizacja forum

Post autor: rr6 » 16 sie 2018, o 09:41

zmichal pisze:
16 sie 2018, o 09:21

Obecnie działam nad przywróceniem funkcji "pomógl"
:super:
Awatar użytkownika
zmichal
Administrator
Posty: 194
Rejestracja: 14 lut 2008, o 17:59
Lokalizacja: lubelskie

Re: Aktualizacja forum

Post autor: zmichal » 20 sie 2018, o 09:28

Załączniki odratowane, sprawdźcie proszę czy wszystko jest ok.
Awatar użytkownika
rr6
Doradca
Posty: 1840
Rejestracja: 24 wrz 2016, o 21:45
Lokalizacja: Warszawa

Re: Aktualizacja forum

Post autor: rr6 » 20 sie 2018, o 10:07

zmichal pisze:
20 sie 2018, o 09:28
Załączniki odratowane, sprawdźcie proszę czy wszystko jest ok.
Sprawdziłem wyrywkowo - działają, wyświetlają się w poście, nawet się otwierają. :ok: :ok: :ok:

Dziękuje! Teraz jeszcze tylko "pomagasy" ;)
Awatar użytkownika
Piasek
Posty: 5387
Rejestracja: 3 cze 2013, o 13:38
Lokalizacja: CRA

Re: Aktualizacja forum

Post autor: Piasek » 22 sie 2018, o 09:18

Coś się niedobrego dzieje:
dostaje powiadomienie, wchodzę, loguję się, odpisuję, trwa to może minutę, WYŚLIJ... i przechodzi mi do głównej strony forum.
Post nie dodany. Zupełnie tak jakby się wylogował z forum.
Cofam, kopiuję wpis, odświeżam stronę, wklejam ponownie, WYŚLIJ, i dopiero post się pojawia.
Awatar użytkownika
rr6
Doradca
Posty: 1840
Rejestracja: 24 wrz 2016, o 21:45
Lokalizacja: Warszawa

Re: Aktualizacja forum

Post autor: rr6 » 22 sie 2018, o 11:58

Piasek pisze:
22 sie 2018, o 09:18
Coś się niedobrego dzieje:
dostaje powiadomienie, wchodzę, loguję się, odpisuję, trwa to może minutę, WYŚLIJ... i przechodzi mi do głównej strony forum.
Post nie dodany. Zupełnie tak jakby się wylogował z forum.
Cofam, kopiuję wpis, odświeżam stronę, wklejam ponownie, WYŚLIJ, i dopiero post się pojawia.
Wyczyść sobie może cache przeglądarki - tu może być problem z wylogowywaniem. Ewentualnie skasuj "cookie" do strony forum.
Awatar użytkownika
Piasek
Posty: 5387
Rejestracja: 3 cze 2013, o 13:38
Lokalizacja: CRA

Re: Aktualizacja forum

Post autor: Piasek » 22 sie 2018, o 12:03

Ale cały czas pozostaje zalogowany. Po wywaleniu mnie na główną klikam w dowolny temat i moge zamieszczać posty.
Dzieje się tak zawsze jak klikam w link powiadomienia na mailu i zalogowaniu na forum.
Jak np teraz
Awatar użytkownika
rr6
Doradca
Posty: 1840
Rejestracja: 24 wrz 2016, o 21:45
Lokalizacja: Warszawa

Re: Aktualizacja forum

Post autor: rr6 » 22 sie 2018, o 13:28

Piasek pisze:
22 sie 2018, o 12:03
Ale cały czas pozostaje zalogowany. Po wywaleniu mnie na główną klikam w dowolny temat i moge zamieszczać posty.
Dzieje się tak zawsze jak klikam w link powiadomienia na mailu i zalogowaniu na forum.
Jak np teraz
Zalogowany jesteś cały czas sprzed aktualizacji, stare pliki cookie itp.
Wyczyść, będziesz miał spokój. Jak nie pomoże to trzeba zgłosić do admina.
Awatar użytkownika
Piasek
Posty: 5387
Rejestracja: 3 cze 2013, o 13:38
Lokalizacja: CRA

Re: Aktualizacja forum

Post autor: Piasek » 22 sie 2018, o 14:04

Sprawdzam...

Edyta:
Patrz... pomogło :hurra:
Awatar użytkownika
Adrian_W210
Posty: 153
Rejestracja: 7 maja 2017, o 16:59
Lokalizacja: Mosina k/ Poznania

Re: Aktualizacja forum

Post autor: Adrian_W210 » 3 wrz 2018, o 22:32

Zauważyłem, że jak dodaje coś na forum to godzina dodania jest o jedną do tyłu.
Pierwszy: Rover 620di do 21.04.2017
Teraz: Mercedes E320 CDI Avantgarde od 6.05.2017
WDB2100261B047755
Instagram: adrian_w210
ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość