Klima archiwum (powtórki i in.)

Moderatorzy: fabek, elspasoo, avandgarde, kichcio

Awatar użytkownika
windykatorek
Doradca VIP
Posty: 2623
Rejestracja: 5 kwie 2008, o 19:26
Lokalizacja: Gdynia

Post autor: windykatorek » 7 cze 2008, o 20:36

dwie ostatnie pozycje sa to numery modułów p1i p2 nalezy je wprowadzić bądz zazwyczaj są już wprowadzone , lewa temp.hi prawa lo chwile przytrzymac rest i ec po czym wyswietli sie p1 i p2
Mondeo HB 2007 1.8 duratec
JEŻDŻE FORDEM BO JESTEM LORDEM :)
Awatar użytkownika
as15
Posty: 29
Rejestracja: 3 mar 2008, o 09:40
Lokalizacja: lubań

EC+REST

Post autor: as15 » 10 cze 2008, o 11:08

Arkady pisze:Diagnozuje się i kasuje kody błedów
Witam,
napisałes że sie diagnozuje i kasuje błedy
możesz napisać jak sie kasuje owe błedy?
E200 T kompressor 98r Elegance
C200 T 97r Elegance
C180 94r Elegance
W124 200E 92r SportLine
Awatar użytkownika
as15
Posty: 29
Rejestracja: 3 mar 2008, o 09:40
Lokalizacja: lubań

Post autor: as15 » 10 cze 2008, o 14:27

windykatorek pisze:Odczyt i kasowanie błędów przy pomocy panela ogrzewania/klimatyzacji


Odczyt DTC:

1. Obróć klucz do pozycji zapłon.

2. Ustaw lewę temperature na “HI” i prawą temperature “LO.”

3. Na ok 10 sekund, naciśnij i przytrzymaj równocześnie “REST” i “EC”.

4. Dioda (LED) w guziku recyrkulacji powinien zacząć mrugnąć.
Na wyświetlaczu powinien pokazać się napis “di A” ale niekoniecznie.

5. Naciśnij prawy przycisk “Auto” aby pokazać DTCs (kody błędów).
Każde kolejne naciśniecie to kolejny zapisany kod błędu.
np "Eb1 416" należy odczytać jako kod błędu B 1416.


Kasowanie DTC:


6. Naciskaj prawy przycisk “Auto” aż na wyświetlaczu pokaże się “E FF.”

7. Aby wymazać DTC, naciśnij i przytrzymaj oba przyciski "Auto" prawy i lewy, przez ok 3 sek. i puść. Powinien pokazać się napis “d FF.” Kody błęów wykasowane. Wyłączać zapłon.

by dylek
WSZYSTKO Z FORUM
OK DZIEKI
dzisiaj to przetestuje
E200 T kompressor 98r Elegance
C200 T 97r Elegance
C180 94r Elegance
W124 200E 92r SportLine
Awatar użytkownika
dymek
Posty: 54
Rejestracja: 18 maja 2008, o 08:09
Lokalizacja: W-wa
Kontakt:

Filtry p/pyłkowe wymiana

Post autor: dymek » 14 cze 2008, o 19:22

Jak w temacie .... w którym miejscu jest ten filtr i czy w ogóle jest w modelu 220 D avantgarda `98r. sedan
Ostatnio zmieniony 27 gru 2009, o 10:27 przez dymek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
avandgarde
Moderator
Posty: 4700
Rejestracja: 14 lut 2008, o 23:43
Lokalizacja: PL

Post autor: avandgarde » 14 cze 2008, o 21:58

Opcja szukaj się kłania viewtopic.php?t=56
E320 cdi kombi AVANTGARDE
Instalacje DAS/XENTRY
EPC11/2018
WIS7/2019
STAR FINDER 2016 Off
SD-MEDIA Ulimited
XDOS OpenShell- 9/2019
WIS Standalone- WIN 7 i XP 07/2019
C3 ,C4-Vediamo , Monaco
FDOK calculator 2018
Xentry Special Calculator 2018
Awatar użytkownika
kichcio
Junior Admin
Posty: 4117
Rejestracja: 19 lut 2008, o 21:19
Lokalizacja: Radom
Kontakt:

Post autor: kichcio » 1 lip 2008, o 13:54

Moze nie od razu wymiana, a sprawdzenie czy jest OK.

Poza tym jesli nawiew dziala tylko przez srodkowa kratke to ja szukalbym czegos innego.
E 220 CDI '01 Elegance
Awatar użytkownika
kompressor
Posty: 497
Rejestracja: 1 kwie 2008, o 12:27
Lokalizacja: Okolice Goleniowa

Post autor: kompressor » 1 lip 2008, o 22:44

Sprawdź kolo lusterka wstecznego ,tam jest wentylatorek jak jest zabity kurzem to może nie działać.
criswrock
Posty: 33
Rejestracja: 29 cze 2008, o 21:33
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: criswrock » 2 lip 2008, o 21:53

okular pisze:A przy wyłączonej klimie też dmucha tylko na 1. biegu? Jeśli tak, to prawdopodobnie do wymiany jest "jeż" - regulator obrotów dmuchawy. Koszt niecałe 400 złotych.
dzięki za rade. Czy klima włączona czy nie działa tylko na 1 biegu mimo że wskażnik ustawiam na maxa!

[ Dodano: 2008-07-02, 21:57 ]
okular pisze:A przy wyłączonej klimie też dmucha tylko na 1. biegu? Jeśli tak, to prawdopodobnie do wymiany jest "jeż" - regulator obrotów dmuchawy. Koszt niecałe 400 złotych.
dzięki za rade. Czy klima włączona czy nie działa tylko na 1 biegu mimo że wskażnik ustawiam na maxa!
Awatar użytkownika
kichcio
Junior Admin
Posty: 4117
Rejestracja: 19 lut 2008, o 21:19
Lokalizacja: Radom
Kontakt:

Post autor: kichcio » 2 lip 2008, o 22:30

kompressor pisze:Sprawdź kolo lusterka wstecznego ,tam jest wentylatorek jak jest zabity kurzem to może nie działać.
Jak sie do niego dobrac?
E 220 CDI '01 Elegance
Awatar użytkownika
windykatorek
Doradca VIP
Posty: 2623
Rejestracja: 5 kwie 2008, o 19:26
Lokalizacja: Gdynia

Post autor: windykatorek » 13 lip 2008, o 13:42

no to wniosek ze przy sterowniku jest wszytko ok szukać dalej , jak to jest klimatronik sparwdz w nim błedy jakie sie zapisały skasuj i zresetuj klimatronika , chociaż jeśli mowisz ze jak jedziesz po dziurach to działa albo niee to szukałbym przy dmuchawie podłaczenie do silnika i modułu obrotów i sprawdziłbym te szczotki czy nie wisi , silniczek dmychawy chyba łatwo wyjąć
Mondeo HB 2007 1.8 duratec
JEŻDŻE FORDEM BO JESTEM LORDEM :)
Awatar użytkownika
windykatorek
Doradca VIP
Posty: 2623
Rejestracja: 5 kwie 2008, o 19:26
Lokalizacja: Gdynia

Post autor: windykatorek » 1 sie 2008, o 07:01

nie wiem nie rozbierałem bo działa ale odkurzacz na wysokie obroty i przykładam co jakis czasm do tego wlotu jak sprzatam auto, i sprezone powietrze w spray

[ Dodano: 2008-08-01, 07:02 ]
jak zrobicice sprezonym powietrzem ono jest zimne to odrazu widzicie czy działa
Mondeo HB 2007 1.8 duratec
JEŻDŻE FORDEM BO JESTEM LORDEM :)
kebor0
Posty: 59
Rejestracja: 22 maja 2008, o 18:48
Lokalizacja: Ełk

Post autor: kebor0 » 1 sie 2008, o 10:59

Wie ktos jak wyjac ta lampke zeby wyczyscic ten czujnik?
Mercedes S210 270 CDI, Avantgarde, 2000 r, automat, WDB2102161B170807
Bosss
Posty: 1
Rejestracja: 21 sie 2008, o 12:45
Lokalizacja: Opole
Kontakt:

Klima archiwum (powtórki i in.)

Post autor: Bosss » 21 sie 2008, o 14:51

Witam wszystkich mam wielki problem z klimatyzacją, po włączeniu przycisku EC klima zaczyna chłodzić ale tylko od strony pasażeraa od strony kierowcy nie chłodzi i to oczywiscie nie wszystko po około 2 min przestaje chłodzić całkowicie tak jakby się wyłączyła klima ale przycisk EC jest dalej właczony. Czysciłem cylinderki pod maska samochodu znajdujące sie po str. pasażera nic to nie dało.

Proszę oa rade???

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 2 sty 2010, o 16:29 przez Bosss, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
windykatorek
Doradca VIP
Posty: 2623
Rejestracja: 5 kwie 2008, o 19:26
Lokalizacja: Gdynia

Post autor: windykatorek » 21 sie 2008, o 15:15

czasem wypada sie przywitac w innym poscie , cylinderki sa ok ale w tym przypadku czyszczenie nic nie da , mam dokłądnie to samo po stronie pasazera przyjemnie az sutki stoją a u mnie ciepło juz myslałem czy se kierownicy nie przełożyć , i pewnie ci blgocze ze srodkowych nawiewów :)) przyłóż ucho i posłuchaj , wynikiem tej usterki jest zbyt mały poziom srodka chłodniczego wczoraj o tym pisałem wystarczyło użyc poszukaj, dobij klime i po problemie , ja narazie to zaniechałem bo szkoda mi 150 zł , nabicie klimy 150 dobicie 120 wiec bardziej sie opłaca nabic na nowo bez odzyskiwania

[ Dodano: 2008-08-22, 13:19 ]
admin dzieki ze to poprawiłes , jesli komus ucieka klimaa ma rok 95-97 i nigdy nic nie robił z uszczelkami to powinien sie za to zabrac , usczelki łaczace skrapalcz z rurkami pod zderzakiem maiłem sparciałe ze prawie ich nie było , i uszczelki wchodzace do parownika to samo , oringi pod czujnikiem cisnienia tez proponuje wymienic, u mnie to było przyczyna wycieku, jezeli zaczyna swistac ze srodkowych nawiewów słychac jakby cos sie gotowało to w układzie zostało od 200-250 gram srodka chłodniczego a powinno byc 1000:)))koszt wymiany oringów 5 sztuk sprawdzenie szczelnosci itp. plus napełnienie klimy bez oleju 230 zł mysle ze to dobra cena i gosc wiedział co robi
Mondeo HB 2007 1.8 duratec
JEŻDŻE FORDEM BO JESTEM LORDEM :)
Awatar użytkownika
windykatorek
Doradca VIP
Posty: 2623
Rejestracja: 5 kwie 2008, o 19:26
Lokalizacja: Gdynia

Post autor: windykatorek » 4 wrz 2008, o 07:21

pawelj1 pisze:Tu czujnik nie ma nic do tego
nie ten czujnik wstawili dla beki mozecie go wyciac wszyscy i wstawic na aalegro :lol: :mrgreen: :roll:
Mondeo HB 2007 1.8 duratec
JEŻDŻE FORDEM BO JESTEM LORDEM :)
Zablokowany

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości